pijler Taal en integratie

We zijn een erkend integratieproject door de Vlaamse Overheid.

Jongerenwerking
Ben je tussen 12 en 18 jaar? Volg je Nederlands in de OKAN-klas van het St. Lutgardisinstituut? Dan kan je deelnemen aan de activiteiten van onze jongerenwerking. Een keer per maand is er een leuke activiteit op woensdagnamiddag.
Babbelbox
Heb je al een basiskennis Nederlands, maar spreek je het niet zo vlot? Dan ben je welkom in de Babbelbox. In de Babbelbox kunnen anderstaligen het Nederlands spreken verder oefenen. We werken elke week rond een bepaald thema. Door samen te oefenen met vrijwilligers leer je om goed te praten.De Babbelbox gaat door op dinsdag van 13u45 tot 15u45 en op vrijdag van 9u30 tot 11u30.Inschrijven kan  in het onthaal van Samen DiVers.
Zomerschool Nederlands
Elk jaar organiseren we tijdens de zomervakantie een zomerschool Nederlands. Kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar, die pas in het land zijn, kunnen er extra hun Nederlands oefenen. De zomerschool duurt 3 weken. Ook de ouders van de deelnemende kinderen kunnen 3 voormiddagen per week hun Nederlands oefenen in de Babbelbox van de zomerschool.  
Taalvalies
Samen DiVers beschikt over allerlei materiaal (spelletjes, voorleesmateriaal, didactisch materiaal, lessuggesties, ... ) om het Nederlands te oefenen. Dit zowel voor volwassenen als voor kinderen en jongeren. Dit materiaal wordt uitgeleend en kan aangevraagd worden door leerkrachten en vrijwllige lesgevers. Een inventaris van het materiaal is beschikbaar en kan per mail of telefonisch aangevraagd worden.  

© SDV - Samen DiVers | contact - disclaimer - inhoud a -z